Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga
email:skola@ssgak.cz
www:www.ssgak.cz

INFORMACE O SŠGAK
Škola si za dobu deseti let své existence vytvořila a v následujících letech i upevnila výsadní postavení mezi gastronomickými školami nejen ve svém regionu.

Je zařazena do sítě škol MŠMT ČR a poskytuje kvalitní vzdělání podle platných učebních dokumentů v kontextu nejmodernějších výchovně vzdělávacích a profesně odborných trendů.

Škola je bezbariérovou a citlivě přistupuje k žákům s vývojovými poruchami učení a handicapovaným žákům.

Škola nabízí:
- tříleté učební obory cukrář - výroba, kuchař, číšník - servírka(zakončené závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu )

Škola pracuje v duchu nejmodernějších gastronomických trendů a daří se jí zajišťovat různé prestižní akce, např. naši cukráři byli vybrání ke zhotovení dortu pro prezidenta republiky na oslavy výročí vzniku ČR.

Studenti se účastní i výměnných pobytů v Rakousku s partnerskou gastronomickou školou v Gerasu.

Každoročně se naši žáci účastní prestižní mezinárodní soutěže Gastro Hradec, kde předvedou svoje dovednosti v konkurenci ostatních škol a kde pravidelně získávají medailová umístění.

Dosud největším úspěchem školy, který přesáhl i tuzemské hranice, byla účast školy na dvou prestižních světových cukrářských soutěžích, kde učiliště reprezentovalo Českou republiku: mistrovství Evropy cukrářů v Římě, kde se naši cukráři umístili na 4. místě a mezinárodní cukrářská soutěž Europain v Paříži, kde skončili na 2. místě.