05. Dyjákovičky
adresa: Vrbovec 105, 671 24
telefon, mail: 515230485 kubik@itvv.cz
předseda, sekretář: František Maňura, David Kubík

Kolpingova rodina pracuje v Dyjákovičkách a přilehlých obcích již od roku 1994. Byla založena v roce 1993, má 15 aktivních členů a zaměřuje se především na děti a mládež,. pro které připravuje kulturní, sportovní a společenské akce, výlety a především pak letní tábor. Pravidelně se také schází pěvecký sbor.

Vzhledem k tomu, že v okolí Dyjákoviček žádná jiná podobná oraganizace neeexistuje, je KR jediným subjektem nabízejícím dětem možnost aktivního využití volného času. Děti mají jedinečnou možnost ho strávit se svými vrstevníky a společně se pobavit. Místní farnost vychází vstříc Kolpingově rodině poskytnutím prostor pro schůzky, přípravu jednotlivých akcí a také pro uskladnění pomůcek a vybavení. Samosprávy místních obcí podporují aktivity KR jednak finančně a dále také bezplatným pronájmem kulturních a sportovních zařízení.

Fotbalové družstvo KR Dyjákovičky se pravidelně účastní halového fotbalového turnaje KDČR.

Po hokejovém zápase mezi KR Dyjákovičky a Žďár nad Sázavou byli účastníci pozváni do vinného sklípku (1995).

Generální sekretář Mezinárodního Kolpingova díla pan Hubert Tintelott (třetí zprava) na návštěvě v Dyjákovičkách.

Táborová fotka