25. Svratouch
adresa: 539 42 Svratouch 80
telefon, mail: 566 662 773 dítětovi@chrudim.cz
předseda, sekretář: Marcela Dítětová - předsedkyně

KR Svratouch byla založena 15.9.1993 a v současné době má 13 členů. Pravidelně pořádají 3 větší akce pro děti a mládež a snaží se v této malé obci o obnovu spolkové tradice. Každé akce se účastní 50 až 100 lidí z okolních vesnic. Pro rozvoj Kolpingovy rodiny a pro její dobrou prezentaci na veřejnosti je důležité založení tradice, která trvá již 13 let. Přínosem pro veřejnost jsou například duchovní nebo cestopisné přednášky, sbírka šatstva a finančních darů pro postižené spoluobčany.

Členové KR spolupracují s Kolpingovým dílem ČR a na místní úrovni s KDU-ČSL v Herálci.

Předsedkyně KR Svratouch a současně členka představenstva KD ČR Marcela Dítětová při setkání Kolpingových rodin ve Žďáře nad Sázavou.

Členové KR Svratouch - manželé Dítětovi - se v roce 2000 zúčastnili zájezdu Kolpingova díla ČR do Kolína nad Rýnem. Snímek z noclehárny v místní tělocvičně. Petr dal před spaním přednost kvalitní četbě - Zpravodaje Kolpingova díla ČR.

Členové KR Svratouch - manželé Dítětovi - se v roce 2000 zúčastnili zájezdu Kolpingova díla ČR do Kolína nad Rýnem. Snímek pořízen před portálem Minoritského kostela, kde je pochován blahoslavený Adolph Kolping.

Členky KR Svratouch Milada Laštovicová a Marcela Dítětová (zleva) při slavnostním svěcení kaple bl.Adolpha Kolpinga ve Věžnicích.