14. Nové Veselí
adresa: Újezd 65, 592 12 Nížkov
telefon, mail: 566 655 211 zdenek@materna.cz
předseda, sekretář: Zdeněk Materna

Kolpingova rodina byla v Novém Veselí založena 3. června 2003. Stalo se tak na základě zájmu místních dětí o mimoškolní volnočasové aktivity, které zde skupina nadšenců z řad rodičů již několik let organizuje. Těmto aktivitám však chybělo organizační zázemí a v neposlední řadě i finanční prostředky, které by učinily tyto aktivity přístupnější širšímu okruhu zájemců V tomto ohledu námvyšlo vstříc Kolpingovo dílo ČR, které má na žďársku v oblasti práce s dětmi a mládeží vysoký kredit a bohaté zkušenosti. V současnosti má KR Nové Veselí 8 členů a veškeré své aktivity věnuje práci s dětmi a mládeží. Jde o celoroční činnost, která vrcholí letním táborem.

Na akcích spolupracují především se Sokolem Nové Veselí, KR Žďár nad Sázavou a Krajskou radou dětí a mládeže. Činnost podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Zdenek Materna (vpravo) - hybná síla KR Nové Veselí předává ceny vítězům mezinárodního halového fotbalového turnaje KD ČR.

Mgr. Zdenek Materna je nejen sekretářem KR Nové Veselí, ale také členem představenstva KDČR, které zastupoval na kontinentálním shromáždění evropského Kolpingu na podzim 2008 v Češkovicích společně s Ing.Josefem Kupčíkem (vlevo) a Petrem Kučerou (vpravo).