Štítary

telefon, mail:  515291519, stitary@fatym.cz
předseda, sekretář:  Táňa Dohnalová, Magdaléna Jírová

Základní informace:

Naše KR byla založena 23. září 2004 devíti zakládajícími členy, žijících ve vesnicích, které spravuje farní tým Vranov nad Dyjí (FATYM), působící ve znojemském pohraničí. Činnost je velmi bohatá, jak uvidíte v příloze největších pravidelných i nepravidelných akcí, které jsme v minulém roce pořádali. Mimo tyto akce se snažíme reagovat na potřeby lidí žijících okolo nás. Především jsme se zaměřili na pomoc dětem a mládeži využívat jejich volný čas a formovali je rozvíjením jejich dobrých vlastností, aby se mohlo co nejvíce rozvinout dobro, které má v sobě každý člověk.
Akce jsou pořádány převážně pro děti a mládež ze znojemského pohraničí, ale i pro děti a mládež z celé ČR. Někteří z členů KR působí ve FATYMu, jehož náplň se shoduje s činností KR, a mohou se tak plně věnovat dětem, mládeži i dospělým. Cílem členů KR je rozproudit činnost ve vesnicích díky zapojení místních obyvatel, což se postupně daří.

Další odkazy

• centra dětí a mládeže - v našich už osmi centrech se pravidelně setkáváme s dětmi a mládeží. Buď hrajeme hry, připravujeme se na různé svátky – velikonoce, vánoce… nebo něco vytváříme. V určité dny nabízíme organizovaný program, ale děti mohou přijít kdykoliv třeba pomáhat s různými věcmi.
  • návštěva školek - navštěvujeme pravidelně (jedenkrát týdně) 5 školek, kde dětem povídáme a hrajeme příběhy s morálním poučením. Celkově se týdně setkáváme s průměrně asi 80 dětmi.
  • celoroční akce - Mikulášské besídky, výlety, poutě, koncerty
  • tábory